dilluns, 31 d’octubre del 2011

Biografia de Cassandra Clare


Cassandra Clare (31 de juliol de 1973, Teheran, Pèrsia) és una escriptora iraniana. És coneguda per ser l'autora de la saga de llibres per adults i joves Caçadors d'ombres.

Clare va néixer en Teheran els seus pares són nord-americans. Abans de tenir deu anys va viure a Suïssa, Anglaterra i França. En els seus anys d'institut va viure a Los Ángeles i a Nova York, on va treballar en diferents revistes d'entrenament. Va començar a treballar a la seva novel·la Ciutat d'Òs a l'any 2004, inspirada en el viatge urbà per Manhattan. Aquesta saga de llibres ha sigut proposada per a una pel·lícula.
Abans de la publicació de Ciutat d'Òs, Clare era coneguda com a una escriptora de fanfiction (la paraula fanfiction fa referència als relats de ficció escrits per fans). Les seves obres principals van ser la trilogia de Draco que tracta sobre una biografia del personatge fictici de Draco Malfoy, que pertany a la sèrie de llibres Harry Potter , un altre obre molt coneguda de Clare va ser El diari molt secret, basada en la història de El senyor dels anells . Claire va ser considerada una gran fanàtica entre la comunitat de seguidors de Harry Potter i va ser reconeguda en diferents periòdics, però també va ser acusada de plagi.



Obres
La sèrie Caçadors d'ombres:
  • Ciutat d'ossos (2007).
  • Ciutat de cendra (2008).
  • Ciutat de vidre (2009).
  • Ciutat dels àngels caiguts (març de 2011).
  • " City of Lost Souls" 2012.
  • "City of Heavenly Fire" 2013.
  • The Infernal Devices Trilogy.
  • The Clockwork Angel (31 de agost de 2010).
  • The Clockwork Prince (septembre 2011).
  • The Clockwork Princess (setembre 2012).
Ficció curta
  • Guía de la muchacha para derrotar al Señor Oscuro ed. Esther Friesner, Baen Books (2005).
  • Con encanto So Fey, ed. Steve Berman, Haworth Press (2007).
  • Graffiti ed. Steve Berman, libros de Mirrorstone (2008).
  • La casa espejo, de vacaciones en el infierno, HarperCollins Publishers (2009).
  • Otros chicos, el beso eterno, ed. Trisha Telep, Running Press Book Publishers (2009).
  • Vacaciones en el infierno, HarperTeen (26 de mayo de 2009).




dissabte, 22 d’octubre del 2011

Saló del Cómic de Barcelona XVII


Porto bones noves des de Rivendel: el XVII Saló del Manga estarà a Barcelona del 29 d'octubre a l'1 de novembre!!!
Hi trobarem una llarga llista de les activitats més variades que aquest any giraran entorn al tema dels Samurais. Aquí teniu unes de les activitats i esdeveniments que tindran lloc al Saló:

-VIATGE A TRAVÉS DE LA FOSCOR DE LA MÀ DE VICTORIA FRANCÉS. El XVII Saló del Manga li dedicarà una completa exposició a l'art de Victoria Francés. Llum en la foscor és el títol de la retrospectiva que repassarà la trajectòria de l'artista valenciana.

 

















-LA CANTANT DE ARRIETTY I EL MÓN DELS DIMINUTS ACTUA AL SALÓ DEL MANGA. La cantant Cécile Corbel, compositora i intèrpret de la banda sonora de Arrietty i el Món dels Diminuts, l'últim llargmetratge dels estudis Ghibli, participarà en el XVIl Saló del Manga en la que serà la seva única actuació a Espanya de la seva gira.


 


















-JYJ AL SALÓ DEL MANGA. El dissabte 29 d'octubre cap a les 11.30 hores al Poliesportiu del Centre de l'Hospitalet de Llobregat (Riera de l'Escorxador, s / n) tindrà lloc una miniactuación del grup de pop coreà JYJ.


 












-EL DESCENDENT DE SAMURAIS FUJO HIRATA ESTARÀ AL XVII SALÓ DEL MANGA. Entre els convidats d'aquest any tenim a Fujo Hirata, amb vincles familiars amb Musashi Miyamoto (1584), un dels samurais més populars de Japó, pertanyent al poderós clan Harima i autor de Go Rin No Sho, El llibre dels cinc anells.
















Peu: 6€ (4€ amb el Carnet Jove).

Esperem que hi assistiu :)

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Els Tresors de Harry Potter



Sinopsi:
Endinsa't en el món màgic de l'espectacular saga de pel·lícules de Harry Potter, i descobreix per què les escultures de gel del ball de Nadal mai es fonen, on s'encunyen els autèntics galeons, sickles i knuts, com aconseguir que un hipogrif treballi amb els actors, què va inspirar el castell de Hogwarts o per què els dementors es mouen així. Els tresors d'Harry Potter és un àlbum de rodatge ple de reproduccions d'objectes i records de les pel·lícules, com fotografies i il·lustracions inèdites, que ofereix una visió privilegiada de la saga «Harry Potter» i del grup de muggles talentosos que van fer realitat la màgia cinematogràfica. Tingues a les teves pròpies mans el Mapa del Merodeador, una invitació per al ball de Nadal o els decrets de Dolors Umbrigde gràcies a les reproduccions extraïbles que trobaràs en aquest llibre.


Opinió Mandràgora:
Fantàstic!!! Un llibre replet d'informació addicional, imatges del rodatge, anècdotes, art conceptual i records de Harry Potter que ens tornen a transportar a un món ple de màgia del qual mai voldria sortir. Aquest llibre ens ensenya l'àrdua feina que han portat a cap tots els que han col·laborat en la saga i han fet reals les invencions d'una gran escriptora. M'entristeix que sovint es passi per alt la labor d'aquests especialistes, ja que sense ells no haurien sigut possibles totes aquestes escenes extraordinàries i memorables que segur que més d'un guardarà sempre en la seva memòria i que d'alguna manera no ens han deixant indiferents.
Amenitzat amb un disseny excel·lent i un pròleg escrit pels tres actors protagonistes (Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint) deixa un bon regust de boca a aquell que s'hi endinsi.

Perdoneu-me si em costa ser imparcial però es que es tracta d'un tema que em toca la fibra.
Li poso un 9/10 per no semblar exagerada. :)



dilluns, 10 d’octubre del 2011

Concurs del mes


Quin era el conjur que utilitzava el jove mag, Harry Potter per obrir les portes tancades?

Pista: Es tracta d'una sola paraula de 9 lletres.

El premi d'aquest mes es el llibre d'Elixir (comentat a baix),recordeu que heu d'enviar la resposta a numalluc@gmail.com amb el vostre seudónim, SORT !

Elixir



"Sóc el Destí, i no pots veure si no és que jo vulgui, puc ser el teu amic o el teu enemic, però no puc ser burlat. Sóc la teva ombra i et xiuxiueig a les orelles quanaquestes dormit. Ets el meu titella, i m'encanta jugar ... "
Elixir es un recull d'histories fantástiques a partir d'una imatge.
La il.lustradora francesa Mélanie Delon de 27 anys ha guanyat gran popularitat gràcies a internet. Els seus llibres han estat publicats en la col.lecció eclipsi al costat de Victoria Francés i Cris Ortega.



Opinió Síndria:
Elixir és un llibre molt interesant per passar l'estona, encara que s'asembla molt als de Favole de la Victoria Francés crec que esta bastant bé. La meva puntuació es de 9/10.