dimarts, 27 de desembre del 2011

Bon Nadal a tothom!

Des del blog de Síndria i Mandràgora us desitgem un bon Nadal i un millor any 2012!!!

dissabte, 10 de desembre del 2011

Concurs del mes

Concurs:
A què es dedicava Van Helsing?


Pista: Dràcula de Bram Stoker


El guanyador/a del mes pasat era.... Julieta 98

Biografia del mes

Suzanne Collins 



És una escriptora nord-americana la carrera s'ha orientatprincipalment al públic infantil i juvenil. El 1991, va començar a escriure programesde televisió per a nens: ha treballat per a diversos xous de Nickelodeon (una coneguda senyal dirigida als nens). Més endavant, es va entusiasmar per la idead'escriure llibres per a nens. El seu personatge Gregor, un nen d'onze anys,protagonitza les Cròniques de les Terres Baixes (alguns dels llibres han estattraduïts a l'espanyol).
Suzanne Collins és l'escriptora de Els Jocs de la Fam. La protagonista de la novel · la és Katniss Everdeen, una noia de 16 anys pobra i que viu en l'opressió d'un tirànic"Capitoli", el poder que manté sotmesa a la població dels dotze districtes dePanem. Cada any, cada un dels districtes ha d'enviar dos representants per participar en un cruel entreteniment que els enfronta uns als altres. Per defensar la seva germana menor, Katniss decideix afrontar aquesta situació desesperada. Els Jocs de la Fam és una trilogia que ja ha sigut comentada al blog

Extras


Després d'un anys la societat s'ha recuperat d'aquella rebel·lió contra les manipulacions cerebrals. Aya és una adolescent de 15 anys que es dedica a fer reportatges per a que el seu estatus social arribi al màxim ja que avui en dia el màxim que es pot arribar  es a la fama i als mèrits. Encara que es difícil tenint un germà amb un nombre tant elevat que fins i tot pot entrar a la “Festa de les mil cares” però ella no es rendeix i per aconseguir el seu objectiu arribarà fins i tot a formar part de les “Noies astutes”, un grup increïble que està a les fosques, encara que no serà l’única cosa que sortirà a la llum amb aquesta aventura...

Opinió Síndria:
Extras, com ja sabreu, és la quarta entrega del llibres de ciència ficció de Scott Westerfiel i encara que la seva genialitat no a disminuït amb el pas de les paraules crec que aquesta història es podria haver quedat amb una trilogia, els llibres, pel·lícules, etc. que són sobreexplotats acaben cansant però tot i així ha segut entretingut, no tant com els altres però ha estat bé SECRET DEL LLIBRE (si voleu un absolut anonimat sobre la resta  de la narració deixeu de llegir), no m’agrada explicar coses però jo em sentia amb la necessitat de saber-ho abans de començar la novel·la la Tally surt, i encara que te un paper secundari es deixa veure amb els “cortadores” i el nostre estimat David.

dissabte, 3 de desembre del 2011

Els Sang Blava


Autor/a: Melissa de la Cruz

En el si d'algunes de les famílies més elitistes de Nova York, hi ha una societat secreta de cèlebres americans els ancestres navegar en el Mayflower. Són els rics i poderosos-i, de fet, no són humans. Són els Sang Blava, un antic grup de vampirs.
Schuyler Van Alen mai ha encaixat en Duchesne, la seva prestigiosa escola de Nova York. Shuyler és una noia solitària-i és feliç així.
Però quan compleix els quinze, la vida de Schuyler canvia dramàticament. Té un mosaic de venes blaves en els seus braços, i anhela carn crua. La mort d'una noia popular de Duchesne està envoltada per un misteri que la encisa. I el més estrany de tot, Jack Force, el noi més popular de l'escola, està mostrant un sobtat interès per ella.

Aquí teniu un petit trailer de dibuixos animats dels tres primers libres de la saga “Els Sang Blava”:

Opinió Mandràgora: És un llibre força entretingut, no està malament però hi ha certes coses que en dificulten la lectura. Per començar, si vos gaudir-ne plenament has de conèixer Nova York com si fos casa teva i la majoria de marques de roba extremadament cara. Si no és així pot arribar a
fer-se molt pesada l'exhaustiva descripció que fa l'autora de la indumentària dels personatges i dels llocs on succeeixen els esdeveniments. Tot i així ha resulta interessant conèixer la “terrible” vida que porta l'elit novaiorquesa. Tampoc m'ha agradat el fet de que seguís al peu de la lletra tots els tòpics possibles. Simplement, semblava que Melissa de la Cruz estigués pensant en una futura adaptació cinematogràfica dels llibres mentre els escrivia i anés afegint elements que li donessin més estil “Hollywood”. Això va per molts altres autors que també fan com De la Cruz: No senyors, la literatura no és el mateix que el cinema. Que els tòpics formin part del cine no vol dir que hagueu d'espatllar una bona història utilitzant-los. He dit.
Aquest llibre es mereix un 6,5 sobre 10.