dijous, 25 d’agost del 2011

Traició, Perfecció i Especials

                                                 
Traició
Com tots els nois i noies de la seva edat, Tally espera amb impaciència complir els 16 anys, perquè a aquesta edat es sotmetrà a una intervenció quirúrgica que la convertirà en perfecta.
La seva transformació, però, es veu amenaçada quan la seva amiga Shay fuig per unir-se a la resistència, un grup de dissidents que no volen sotmetre a l'Operació i que viuen a El Fum, una ciutat clandestina. Després de la fugida de Shay, les autoritats li ofereixen a Tally una disjuntiva: o bé conformar a ser imperfecta per sempre, és a dir, no ser sotmesa a l'Operació, o bé anar a buscar Shay i lliurar als agents de Circumstàncies Especials, els encarregats de preservar la seguretat en el món.
Tally no està disposada a renunciar a la bellesa i per això accepta el tracte: viatjarà a El Fum, trairà la seva amiga i contribuirà, així, que els agents trobin i desmantellin la ciutat. En arribar allà, però, Tally coneix a David, un dels líders de la resistència, i gràcies a ell descobreix que després de la façana de la bellesa i la perfecció s'amaga un fosc secret. Un secret que suposa una extraordinària arma de poder per les autoritats i que, de sortir a la llum, pot canviar el món per sempre ...


Perfecció

 Segueix l'aventura. Aquesta vegada Tally ja ha patit l'operació que l'ha convertit en una "Nova Perfecta".
No és sorprenent, juntament amb la bellesa, Tally ha perdut tots els seus records anteriors. senzillament han estat esborrats.
Però no li importa. Es deixa portar per la seva nova vida plena de "brillants" festes. Només s'ha de preocupar de passar-ho bé i aconseguir entrar al grup auto-denominat "Els Rebels", que busquen situacions "perilloses" fora de l'estrictament correcte per tenir "noves sensacions".
Aquest grup el capitaneja Zane, un noi una mica més gran que Tally.
A la festa en la que "els Rebels" han de votar si deixen entrar al seu grup a Tally, aquesta rep una estranya visita d'un "imperfecte" (no sotmès a l'operació) que fa rebrotar en Tally els foscos records del seu passat
.
De fet, després d'una excitant ascensió per l'antena de comunicació d'un gran edifici se li "aclareix" la ment i descobreix, juntament amb Zane, una carta que ella mateixa es va escriure quan era una autèntica Rebel i es trobava fugida a "El Fum ".
Noves aventures, aquest cop a la ciutat dels Nous perfectes. Una vida "perfecta" que produeix nàusees a una persona normal i que, segons el meu parer, és una autèntica metàfora de la vida de molts que només pensen en passar-ho bé i ser macos ... i no saben que les decisions importants les prenen altres per ells Que s'han convertit en titelles a les mans de gent que busca els seus propis interessos. 

Especials
Molt ha plogut des dels temps en què Tally era una imperfecta rebel i indisciplinada. En aquell temps, per ella els especials eren només un rumor sinistre: d'ells es deia que eren atractius, i ràpids i poderosos com ningú. Irònicament, el destí ha portat a Tally a esdevenir una d'ells i després de sotmetre a la més artificiosa de les operacions, la força, la velocitat i la claredat del seu pensament li fan sentir millor que mai. No conserva pràcticament cap record del seu passat, però quan la Dra. Cable li assigna la missió més important del cos dels especials (acabar amb la resistència) Tally haurà d'escoltar una veu que li parla des del més profund del seu cor, on encara bateguen memòries inesborrables ...




Opinió Síndria:
La trilogia de Scott Westerfeld són els llibres que em van introduir en el màgic món de la lectura, de fet es el primer llibre "consistent" que em vaig llegir. Respecte la història crec que trenca el tòpic dels vampirs, que últimament estan molt de moda, la veritat es que ens feia falta un llibre de ciència-ficció, en definitiva jo li poso un... 9 un magnífic i meravellós 9.

Opinió Mandràgora:
Aquests llibres es descriuen en tres paraules: molt, MOLT BONS. L'escriptor aconsegueix que sentim el mateix que els protagonistes donant-li un gran realisme als sentiments i les situacions. Només puc parlar dels dos primers perquè el tercer encara no ha arribat a les meves mans però estic convençuda de que els següents seran igual de bons. Una trama que enganxa i idees fresques i originals  em porten a donar-li a aquests llibres un 9!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada